- Beoordeling
- Maandpremie
- Diefstal
- Beschadiging
- Vergoeding bij diefstal
- Wereldwijde dekking
- Juridische hulp
- Vergoeding leenfiets
- Pech hulp
- Eigen risico
- Poliskosten
Aankoopwaarde van e-bike (geen high speed) (incl. accessoires): € 1500 - Locatie: 7622 AP - Geboortedatum: 01-01-1990
De premies die wij laten zien kunnen afwijken van jouw situatie. De prijzen op de website van de verzekeraar zelf zijn altijd de juiste. Ondanks dat de website met grote zorg is opgezet, kan het toch voorkomen dat niet alle informatie op dit moment actueel, juist en/of volledig is. Daarom kan er aan alle teksten, prijzen en/of informatie geen rechten worden ontleend. De prijzen en dekkingen uit de vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 11 Juni 2021.
E-bike verzekering vergelijken
Op deze pagina kun je e-bike verzekeringen vergelijken. In de tabel hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle fietsverzekeraars, die een e-bike verzekering aanbieden. Iedere verzekeraar biedt de keuze tussen een basispakket en een aanvullend pakket met een uitgebreide dekking. Voor informatie over fietsverzekeringen voor fietsen met een maximumsnelheid van 45 km/h verwijzen wij je graag naar de pagina voor speed pedelec verzekeringen.
Verzekering voor een tweedehands e-bike
Heb je een tweedehands e-bike aangeschaft? Dan is ook daarvoor een fietsverzekering beschikbaar. De fietsverzekeraars, die in bovenstaand overzicht terug te vinden zijn, bieden allemaal een passende polis aan voor tweedehands e-bikes. Op basis van de aanschafwaarde wordt doorgaans de hoogte van de premie berekend.
Als je van plan bent een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen, dan kun je niet zomaar de verzekering van de verkopende partij overnemen. De premie van de bestaande verzekering is berekend op basis van de aanschafwaarde en levert daarom geen voordeel op voor degene die de elektrische fiets tweedehands koopt. De premie valt in zo’n geval juist vaak lager uit. Een nieuwe e-bike verzekering is snel geregeld en bovenal loont het zich om deze verzekeringen te vergelijken.
Verschillende soorten e-bikes
Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten elektrische fietsen, namelijk:
Pedelec
Een pedelec is een fiets met trapondersteuning. De motor en de trappers staan bij dit soort fietsen met elkaar in verbinding. De motor zorgt voor een versterking van de trapbeweging. Bij een pedelec moet je dus trappen om te kunnen voortbewegen. Een e-bike rijdt ook zonder de trappers te bewegen.
E-bike
Bij een e-bike staan de motor en de trappers niet met elkaar in verbinding. Je kunt de snelheid handmatig regelen door middel van een knop of een gashendel. Het is uiteraard wel mogelijk om de trappers te gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk.
Speed Pedelec
Een speed pedelec is een fiets met trapondersteuning, waarmee je een maximumsnelheid kunt halen van 45 km/h. Zonder zelf mee te trappen kun je nog een snelheid van maximaal 25 km/h halen. De elektromotor van een speed pedelec heeft een vermogen dat ligt tussen 250 en 4000 watt. Het afsluiten van een fietsverzekering voor een speed pedelec is verplicht sinds januari 2017. Een speed pedelec krijgt direct na aanschaf automatisch een bromfietskenteken. Hierdoor valt een speed pedelec volgens de wet onder de categorie bromfietsen. Binnen deze categorie is in ieder geval een WA-verzekering verplicht. Je kunt verzekeringen voor speed pedelecs vergelijken op de hierna volgende pagina.Laatst bijgewerkt: 15-06-2021